Mer om oss

Maria – Mina studier i avspännings- och stresspedagogik resonerade med mig på ett djupt plan och fick mig att tänka till mycket. Jag känner att en av mina livsuppgifter är att bidra till ett mindre stressat samhälle och att det avgörande här är att vi lyssnar mer till vårt inre än till det yttre. Jag är övertygad om att för att ges de bästa förutsättningarna för att kunna växa på ett fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt plan är det rätta vägen att gå. Jag har förstått att insatser kan och bör göras i tidig ålder och här vill jag vara med och påverka framtida generationer. I vårt familjedaghem ges vi möjlighet att på djupet påverka varje enskilt barn, rusta dem inför framtiden och bana vägen för att de ska växa upp till trygga, medvetna och empatiska individer. 

Anna – Jag har alltid drömt om en stor familj och är idag mamma till fyra barn – Rasmus 11 år, Astrid 9 år, Oliver 8 år och Ted 3 år. Jag skulle beskriva mig själv som en glad, empatisk och omtänksam person med stor nyfikenhet på livet. Jag är en riktig skogsmulle och älskar att spendera min tid ute i skogen och vid havet. Naturen är för mig en helig plats där jag inhämtar energi och inspiration. På fritiden ägnar jag mycket tid åt självstudier inom b la personlig-/spirituell utveckling och emotionell barnuppfostran. Jag har lärt mig oerhört mycket av mina egna barn och tack vare dem vuxit som människa med ökad förståelse för våra behov och olikheter. 

De senaste åren har jag varit mammaledig men innan dess arbetade jag som koordinator. Jag är högskoleutbildad idrottsfysiolog och har även arbetat som hälsorådgivare och danslärare på ett friskvårdsföretag. Jag har gått tre yrkesutbildningar och är diplomerad exportmanager och friskvårds-/kostkonsult och stress-/avspänningspedagog. Liksom Maria nämnde, gav studierna inom stress- och avspänning ett nytt perspektiv på livet. Jag insåg hur starkt vi påverkas och formas av externa faktorer i samhället. Hur förödande stressen är på oss, och hur viktigt det är att vi får ge uttryck för våra känslor, och agera mer från våra hjärtan snarare än hjärnor, för att vi ska kunna leva utifrån vårt sanna jag.

Med denna insikt växte min längtan efter att få vara med och påverka framtidens generation.  Jag vill hjälpa barn att växa upp till trygga, kärleksfulla och empatiska individer. Jag (vi) landade därför i att vi skulle starta ett familjedaghem. Här har vi möjlighet att jobba med en mindre barngrupp, vilket jag tror är förutsättningen för att på djupet kunna se till varje barn för sig.